De Lichtenberg

Gasloos per 1 juli

Per 1 juli vervalt de aanlegplicht van gasleidingen. Zoals eerder vermeld, onderzoeken we de gevolgen daarvan voor De Lichtenberg. Houdt u er dus rekening mee dat uw woning ook gasloos gebouwd moet worden.

“Uit de vele gesprekken, hoor ik bijna altijd dat u het ook ambieert duurzaam te bouwen”; aldus kaveladviseur Mathilde van der Sanden. “Ik adviseer u de ontwikkelingen de komende tijd in de gaten te houden, omdat er wellicht nieuwe regelgeving is over duurzaam bouwen, wanneer u uw woning laat ontwerpen. Neem dit onderwerp mee in uw programma van eisen.”

 

BENG

Zegt u de afkorting BENG iets? Weet u al meer over lage temperatuur radiatoren? Ook in gesprek met uw architect is het prettig te weten welke mogelijkheden er momenteel zijn, om gasloos te bouwen. Het is nu al goed mogelijk uw woning (bijna) energieneutraal te krijgen.  In het Inspiratieboek vindt u ook al woningen die energieneutraal ontworpen zijn.

Er zijn veel verschillende termen voor soorten woningen. Bent u daarmee nog onbekend? Lees bijvoorbeeld over het verschil tussen energieneutraal, bijna energieneutraal en nul-op-de-meter woningen. Via het internet is hierover veel te vinden.

 

Duurzaam bouwen

Wij geven u ook al enkele opties om duurzaam te bouwen. Duurzaam bouwen staat voor:

  • bouwen met milieuvriendelijke materialen en met aandacht voor het milieu;
  • een woning die nauwelijks energie verbruikt, of zelfs oplevert tijdens de gebruiksperiode;
  • een woning waar mensen – via eenvoudige ingrepen – tijdens al hun levensfases in kunnen wonen.