De Lichtenberg

Inschrijfgeld

Om straks te kunnen inschrijven op de kavels, vragen we inschrijfgeld. Voor de kavels voor een vrijstaande woning gaat het om € 750. Schrijft u met uw bouwpartner in voor een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning, dan betaalt u samen € 1.000.

Waarom inschrijfgeld?

Bij de vorige inschrijvingen ervaarden we een flink aantal niet weloverwogen inschrijvingen. Dat zorgt voor onnodige vertraging en de kans dat de wèl serieus gegadigden niet de kavel van hun voorkeur kunnen krijgen. Dat is in niemands belang. Bovendien is de inschrijving niet vrijblijvend. Door het inschrijfgeld verloopt het proces uiteindelijk voor iedereen sneller.

Verrekening

Het inschrijfgeld wordt verrekend met de koopsom als de kavel wordt afgenomen.

Als de gemeente aan u geen kavel kan toewijzen, ontvangt u het volledige inschrijfgeld terug (het inschrijfgeld wordt gestorneerd).

Wordt aan u een kavel toegewezen en trekt u zich terug uit de inschrijving, dan vervalt het inschrijfgeld aan de gemeente.

 

Bij inschrijving

Het inschrijfgeld voldoet u straks bij de inschrijving. De inschrijving verloopt via het inschrijfformulier op de website en bij de laatste stap voldoet u het bedrag via iDeal of CreditCard. Alleen als de betaling succesvol is verlopen, is de inschrijving officieel ingediend.

Hoeveel is het inschrijfgeld?

Voor een kavel voor een vrijstaande woning betaalt u € 750,-.

Bouwpartners voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven samen in. Zij betalen samen in 1 transactie € 1.000. Kan er geen kavel toegewezen worden, dan wordt het bedrag teruggestort op de rekening waarvan betaald is.

Regels en procedures

Het inschrijfgeld wordt onderdeel van de gehele inschrijfprocedure. De extra regels over het inschrijfgeld worden hierin nog opgenomen.

De komende tijd informeren we u met belangrijke en actuele informatie. Deze vooraankondiging is een onderdeel daarvan. Zo zorgen we dat u met de juiste en actuele informatie kunt inschrijven.