De Lichtenberg

Kavel 6

Kavel 6 is gereserveerd voor een circulair gebouwde villa. Coöperatie De OMbouw zoekt een koper voor de villa. De koper koopt echter kavel 6 van de gemeente Amersfoort en mag daarna met De Ombouw de villa bouwen.

De OMbouw is nu onder andere via Funda zeer actief op zoek naar een koper. De aanmelding staat open tot 15 april. Zij hanteren een richtprijs van 1,4 miljoen euro. De koper moet de woning – net als iedere andere koper van een kavel – de 1e twee jaar zelf bewonen.

Dit project is eveneens een experiment om een circulaire villa te kunnen realiseren, dichtbij de locatie waar het materiaal voor handen is/was. Minimaal 50% van het materiaal voor de bouw van de woning moet komen uit eerder gebruikt bouwmateriaal. Een deel komt daadwerkelijk van het voormalige ziekenhuis De Lichtenberg.

De gemeente Amersfoort vindt dit een mooi initiatief dat goed past bij de ambities van de gemeente voor duurzaamheid. Als er geen koper gevonden kan worden, komt de kavel uiteindelijk in de reguliere verkoop.

 

KAVEL 6

 

Voor wie geïnteresseerd is kan ook op funda kijken.