De Lichtenberg

Buurt met karakter

De uitstraling van De Lichtenberg sluit naadloos aan bij het karakteristieke Bergkwartier. Deze villawijk werd ooit door tuinarchitecten ingericht als landschapspark. Een wijk met aandacht voor groen, mooie vormgeving en lommerrijke lanen.

U ziet en voelt hier het bijzondere hoogteverschil van achttien meter met uitzicht op de markante Sint Ansfriduskerk. Dit geeft De Lichtenberg extra charme.

Ruime kavels

Alle kavels op De Lichtenberg hebben hun eigen karakteristiek en ligging. Bijzonder aan De Lichtenberg zijn de hoogteverschillen. Op vele kavels vindt u op de kavelgrenzen kleine hoogteverschillen tot een meter, maar ook kavels met hoogteverschillen tot 3 meter. Deze bieden u de mogelijkheid extra woonruimte te creëren en dagen u uit tot inventieve en creatieve oplossingen. Alle kavels hebben ruime voor- en zijtuinen, steeds met één inrit per kavel. Dit benadrukt het fraaie en groene karakter van De Lichtenberg.

Groen!

U woont straks in een groene omgeving. Vlakbij Klein Zwitserland. Dit bosgebied met zijn rijke flora en fauna is het hoogste punt van Amersfoort. Een heerlijke plek om tot rust te komen en voor kinderen een spannende speelplek.

De aanplant van groen in De Lichtenberg is volgens de landschapsstijl met lommerrijke lanen en parkachtig ingerichte groene zones. In het openbaar gebied staan straks bomen zoals eiken, lindes en amberbomen. Rhododendrons kleuren de wijk in de lente prachtig roze en paars.

Lanen en straten

De Lichtenberg is omringd door prachtige bestaande lanen. De lanen met hun bochten zorgen steeds voor een verrassend nieuw beeld, waar iedere keer andere bouwstijlen te ontdekken zijn. In de buurt komen rustige smalle wegen met grasbermen en bomen. De maximumsnelheid is hier 30 km per uur. Parkeren gebeurt op eigen terrein. Dit versterkt het groene beeld van de straten. Slechts op enkele plaatsen komen openbare bezoekersparkeerplaatsen, eveneens met een groene uitstraling.

Ook appartementen

Liever niet zelf bouwen, maar wel wonen op De Lichtenberg? Kies dan voor een appartement aan de Anna Bijnslaan; het pand kan bestaan uit  drie verschillende delen, elk met een eigen maximale hoogte. Aan de zijde van de Hugo de Grootlaan mag de hoogte maximaal zes lagen zijn, het middendeel mag maximaal drie lagen en het deel grenzend aan de parkstrook maximaal twaalf lagen hoog.
Het ontwerp is nog niet bekend. Er is nog geen ontwikkelaar geselecteerd. Heeft u interesse in een appartement in dit complex, abonneert u zich dan op de nieuwsbrief of kijk regelmatig op deze site. Als er nieuws is vermelden wij het hier.

Voor het tweede appartementencomplex aan de Vondellaan gaan bewoners in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zelf opdrachtgever zijn.

INSCHRIJVING IS GESLOTEN