De Lichtenberg

Terug

Facts

Kavel 6

Oppervlakte: circa 592 m²
Prijs: € 414.400 incl btw.

(excl. levering en andere bijkomende kosten)

Kavel 6 is GERESERVEERD voor een circulair gebouwde villa.

Woning
– breedte max. ca. 8.90 mtr
– diepte max. ca. 11.00 mtr
– hoogte max. 11.00 mtr

Bijbehorende bouwwerken / overkappingen
– standaard 1 laag plat: max. 50 m²
– extra 1 laag plat of met kap: max. 43 m²

Inrichting kavel: voorkant aan Anna Bijnslaan mogelijk (Variant)
Inrit: voor-of zijkant

KAVEL PASPOORT

KAVEL PASPOORT variant

PASSE PARTOUT

Meest uitdagende kavel

De meest bijzondere en spannendste kavel van het plan. Volledig vrijstaand met als enige buren een trafohuisje. Het is mogelijk om de voorkant van de woning aan de Vondellaan of aan de nieuwe woonstraat (Anna Bijnslaan) te situeren. Deze laatste is vermeld in het ‘kavelpaspoort 6 Variant’. De ‘achtertuin’ hoeft geen 12,5 meter diep te zijn. De kavel grenst aan de parkzone met wandelpad en vrijstaande bomen. Aan de randen van de parkzone worden Rhododendrons geplant. De straten rondom krijgen nieuwe laanbomen. Aan de westzijde van deze kavel komt een groep bomen. Weer ten westen daarvan komt een appartementengebouw van maximaal vijf bouwlagen.

Toelichting

Het bebouwingsvlak van de woning mag niet volledig bebouwd worden. Het is groter dan de woning die gebouwd mag worden waardoor de woning kan schuiven binnen het bebouwingsvlak. Het bebouwingsvlak geeft dus aan binnen welke grenzen de woning gebouwd mag worden.

De ruimte waarbinnen bijbehorende bouwwerken en overkappingen kunnen worden gerealiseerd is afhankelijk van de situering van de woning. Deze ruimte beweegt zich binnen de aangeven zone.

Er mag gebouwd worden achter de achtergevel van de woning en aan één zijde naast de woning (doorgetrokken tot aan de achterste perceelsgrens); dit is de zijde waar de afstand tot de zijdelingse perceelgrens minimaal 6 meter bedraagt. Er mogen dus niet achter het volledige bebouwingsvlak van de woning, bijbehorende bouwwerken en overkappingen worden gebouwd: de breedte van de woning mag niet de volledige breedte van het bebouwingsvlak beslaan.

Voor de maximale oppervlakte en hoogte van bijbehorende bouwwerken en overkappingen die kunnen worden gebouwd in de daarvoor bestemde zone, wordt verwezen naar de regels in het “Uitwerkingsplan Locatie Lichtenberg”.

Meestal kan de inrichting van de kavel gespiegeld worden. Men heeft dan de keuze aan welke zijde van de kavel de onbebouwde zone gesitueerd wordt.

Download het kavelpaspoort en het paspoort Variant 6 (de specifieke eigenschappen en tekeningen van de kavel)

Download het kavel Passe Partout (alle informatie die u nodig heeft om te kunnen kopen en bouwen op De Lichtenberg)

Circulair gebouwde villa

De meest bijzondere kavel van de villawijk De Lichtenberg vraagt om een bijzondere villa! Op deze hoekkavel aan de Vondellaan en de nieuwe woonstraat Anna Bijnslaan biedt de Gemeente Amersfoort in samenwerking met Coöperatie De OMbouw u nu de gelegenheid voor de realisatie van een zeer innovatieve ‘circulaire’ vrijstaande villa. Een villa waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van de mooiste en beste materialen uit het voormalige ziekenhuis. Een deskundig team met onder andere Superuse Studios heeft al een basis ontwerp gemaakt. U kunt als koper de woning helemaal naar eigen wens laten uitwerken en zo in de meeste unieke en duurzame villa van Amersfoort wonen!

Mocht Coöperatie de OMbouw geen koper vinden, dan komt de kavel in de reguliere verkoop.

Modern en comfortabel

De OMbouwvilla biedt mooie voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Het unieke materiaal dat wordt hergebruikt heeft als het ware een ‘ziel’ en ademt historie, terwijl een moderne architectuurstijl kan worden gecreëerd naar de wensen van de koper en met het wooncomfort van deze tijd. Ook zijn er bijvoorbeeld vrijere indelingsmogelijkheden door de bijzondere constructie binnen normale kosten. Daar is met een inhoud van circa  1.150 m3 en een netto gebruiksoppervlak van circa 290 m2 alle ruimte voor.

Met bijvoorbeeld op het niveau van de Vondellaan een ruime verdieping met riante werkruimte, een eigen entree, slaapkamer met badkamer en zeer ruime mogelijkheden voor berging of andere ruimten. Of een begane grond die aan de tuin grenst met alle ruimte voor een heerlijke ruime, hoge leefruimte met vide en grote sfeervolle raampartijen, waardoor het licht zorgt voor een prachtig ruimtelijk effect. Op de verdieping kunnen verschillende (slaap)kamers worden gerealiseerd, zodat elk gezinslid voldoende eigen ruimte heeft. Uiteraard is hier tevens voldoende ruimte voor meerdere badkamers.

Volledig ontzorgd

Het kopen van een kavel en het bouwen van uw eigen villa vergt de nodige tijd en kennis. Het OMbouw-team met alle specialisten ontzorgt u volledig bij het totale ontwerp- én bouwproces, zodat u na een prettige voorbereiding kunt wonen in de villa die precies bij u past. Het team doorloopt voor u de procedures, zodat u als koper de garantie heeft van een kwalitatief hoogwaardige woning, geheel naar uw wensen ontworpen, binnen de gestelde regelgeving van de villawijk  De Lichtenberg.

Interesse?

Heeft u interesse in deze nieuwe villa op deze  prachtige kavel,  gerealiseerd op basis van unieke materialen en helemaal conform uw woonwensen? Neem dan  contact op met Govaert Makelaardij via a.hopstaken@govaert.nl of 033-4630444. Zij maken graag kennis met u om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook het nieuwsbericht hierover (22 februari 2019)

 BEKIJK DE CIRCULAIRE WONING OP FUNDA

 

Interesse in deze kavel?