De Lichtenberg

Alle reden om te kiezen voor De Lichtenberg

De Lichtenberg biedt u kavels met karakter: groen, ruim en sommige met  hoogteverschillen.

Hier realiseert u op eigen grond uw woning. De locatie is uitmuntend: in een rustige en bosrijke omgeving met uitstekende voorzieningen vlakbij. Centraal gelegen in Nederland en prima bereikbaar. De Lichtenberg ligt in de geliefde woonwijk Het Bergkwartier. In dit historische deel van Amersfoort heeft u nu de unieke kans om te bouwen.

Genoeg reden om te kiezen voor De Lichtenberg.

1.

EEN EIGEN
KAVEL

In het Bergkwartier komen niet snel weer vrije kavels beschikbaar. Een unieke kans! Er zijn kavels vaste afmetingen en kavels waar we in overleg met u zoeken naar de ideale kavelgrootte. Alle kavels zijn royaal en liggen in een Rijksbeschermd stadsgezicht met duidelijke stedenbouwkundige en welstandseisen. Op deze manier borgen we niet alleen de kwaliteit van uw woning, maar ook die van uw toekomstige buren.

2.

WONEN
OP DE BERG

Wonen op de Berg betekent wonen op het hoogste punt van Amersfoort. Het landelijke Bergkwartier is geliefd en heeft een rijke historie. De Berg is in de voorlaatste ijstijd ontstaan en stond in de middeleeuwen bekend om zijn belangrijke weg naar Utrecht. Na het historische hart van Amersfoort is het Bergkwartier de oudste wijk. Een authentieke omgeving om een uniek thuis te creëren.

3.

BOSRIJKE
OMGEVING

De Lichtenberg krijgt hetzelfde groene karakter als de wijk het Bergkwartier. Met veel bomen en een prachtige groene parkstrook in het midden. Bosgebied Klein Zwitserland ligt praktisch in uw achtertuin; heerlijk wandelen voor u en een avontuurlijke speelplek voor kinderen. De Lichtenberg ligt bovendien aan de rand van de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

4.

IDEAAL
GELEGEN

De Lichtenberg is ideaal gelegen. Het historisch hart van Amersfoort is vlakbij en het station ligt op loopafstand. De snelwegen A1 en A28 zijn gemakkelijk te bereiken. Binnen een half uur bent u in Utrecht en met een paar minuten meer in Amsterdam of Schiphol. Wonen in het midden van Nederland heeft zo zijn voordelen!

5.

VOORZIENINGEN
OP NIVEAU

U heeft uitstekende voorzieningen in de buurt. Zoals een breed aanbod van basis- en middelbare scholen, HBO’s en de Universiteit op de Uithof. Een golfclub ligt op korte afstand, winkels op niveau aan de Leusderweg en natuurlijk de historische binnenstad. Hier vindt u een uitgebreid aanbod aan monumenten, musea, levendige winkelstraten en gezellige pleinen. Theater, muziek, de dierentuin, allemaal op loop- of fietsafstand. En wist u dat Amersfoort beschikt over uitstekende restaurants?

6.

DUURZAAM
COMFORTABEL

Duurzaam wonen is bouwen met het oog op de toekomst. Dat geldt voor het gebruik van ecologische bouwmaterialen en voor het energieverbruik van het huis. Maar ook voor het aanpassen van de woning aan uw behoeften op latere leeftijd. Duurzaam en energiezuinig bouwen staan bovendien voor comfortabel wonen. Een eigen woning met oog voor duurzaamheid vraagt om de juiste keuzes. Gemeente Amersfoort adviseert u hier graag over.

7.

WONEN
MET SMAAK

Als toekomstig eigenaar heeft u vele vrijheden om te bouwen naar eigen smaak. Net als uw buren. Omdat smaken nu eenmaal verschillen zijn er voorschriften die helderheid geven. Voorschriften die ervoor zorgen dat de Lichtenberg dezelfde allure krijgt als het Bergkwartier.

Unieke kans

Bouw uw eigen woning op De Lichtenberg. Wat uw keuze ook zal zijn, elke kavel heeft karakter en biedt zijn eigen mogelijkheden.

Bekijk de Kavels