De Lichtenberg

Wij helpen u

Wij helpen u op allerlei manieren om uw woning op De Lichtenberg te realiseren. Onze kaveladviseur is uw vaste aanspreekpunt en beantwoordt al uw vragen over uw toekomstige kavel. Twintig kopers bieden wij een adviesgesprek aan over de verrassende mogelijkheden van duurzaam bouwen. Uw Schetsontwerp kunt u bespreken met de stadsbouwmeester. In het Inspiratieboek presenteren Amersfoortse architecten hun voorbeeldontwerpen voor De Lichtenberg. Hieronder leest u meer over de verschillende vormen van service.

INSPIRATIEBOEK

Het digitale inspiratieboek met inspirerende ontwerpen van Amersfoortse architecten is klaar. De Lichtenberg wordt een prachtige wijk, waar u uw eigentijdse invulling kunt geven aan het karakteristieke Bergkwartier. Het boek kan u wellicht inspireren en laat goed zien wat de mogelijkheden zijn op De Lichtenberg.

Achttien Amersfoortse Architecten laten hun visie op ‘wonen op De Lichtenberg’ zien. Lees ook de toelichting van de Stadsbouwmeester bij het inspiratieboek.

 

 INSPIRATIEBOEK

UW PERSOONLIJKE
KAVELADVISEUR

Mathilde van der Sanden is uw persoonlijke kaveladviseur. Uw vragen over de kavels en procedures worden door haar beantwoord. Kan zij uw vragen niet direct beantwoorden, dan brengt de kaveladviseur u in contact met de juiste mensen binnen de gemeente.

Een vraag? Vul het formulier in en zij neemt contact met u op.

“Het geeft mij veel voldoening om mensen van a tot z te helpen. De betrokkenheid en het enthousiasme van de kavelkopers werkt aanstekelijk.” – Mathilde van der Sanden, uw persoonlijke kaveladviseur.

BLOG ZELF BOUWEN

Wat is er nu mooier dan uw eigen woonwensen vorm te geven? Wanneer u zelf een huis bouwt, heeft u vanaf het uitzoeken van de bouwgrond, tot aan de oplevering zelf de regie in handen.

Een prettige gedachte maar wellicht ook heel nieuw voor u om te doen. Kaveladviseur Mathilde van der Sanden plaatst daarom regelmatig tips om die regie goed te kunnen voeren.

LEES De BLOG OVER ZELF BOUWEN

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Kaveladviseur Mathilde van der Sanden spreekt wekelijks  een aantal geïnteresseerden over de mogelijkheden in het project De Lichtenberg. Daar komen veel vragen uit voort. Deze vragen en antwoorden vindt u hier. We starten  met een aantal en vullen deze de komende periode aan.

ADVIES DUURZAAM BOUWEN

We helpen u graag bij het realiseren van uw toekomstbestendige woning. Duurzaam bouwen betekent comfortabel wonen met zeer lage energielasten. Een huis dat aangenaam warm aanvoelt in de winter en koel is in de zomer. Gebouwd met ecologische materialen die onze aarde zo min mogelijk hebben belast. Een huis waarin u prettig leeft, nu én op latere leeftijd. Niet onbelangrijk: duurzaam bouwen staat ook voor een goed verkoopbare woning.

Denkt u hierover na, nog voordat u uw architect vraagt een ontwerp te maken. Want het bouwen van een duurzaam huis begint bij een zorgvuldig doordacht concept. Ter ondersteuning bieden wij twintig kopers een adviesgesprek aan met een expert op het gebied van duurzaam bouwen. Samen met deze expert kunt u onderzoeken welke mogelijkheden bij uw situatie passen. Denk hierbij aan energieneutraal, passief, circulair, ecologisch en toekomstbestendig bouwen. U kunt natuurlijk ook zelf een expert inschakelen.

VERRASSENDE DUURZAME OPLOSSINGEN

Duurzaam is comfortabel

Duurzaam bouwen is in beweging. De mogelijkheden nemen toe. Comfort en duurzaamheid gaan meer en meer hand in hand. Uw woning hoeft vrijwel geen energie meer te gebruiken. Sterker nog, de energie kunt u zelf opwekken, terwijl comfort en gemak toenemen. Zo’n huis is nu al te realiseren. Ook over energiezuinig bouwen kunt u advies krijgen in een gesprek met een energie- en duurzaamheidexpert.

Volop groene mogelijkheden

Geen tocht, geen vocht. Warm in de winter, koel in de zomer en tegelijkertijd energiezuinig. Dat zijn de effecten van duurzaam bouwen en een slim energieconcept. Denkt u een slimme oriëntatie op de zon, isolatie via dak, glas en gevels.

U kunt de kwaliteiten van de natuurlijke omgeving op de Berg naar uw eigen tuin en woning halen. Met uw keuzes voor groen en type bestrating, infiltratie van regenwater en het plaatsen of inmetselen van nestkasten. Wellicht wilt u zonnepanelen om uw elektrische auto op te opladen.

GEZOND DOOR UW LEVENSFASES

Een gezond binnenklimaat is belangrijk in uw nieuwe woning. U bereikt dit door goede isolatie, goede ventilatie en het vermijden van materialen met een grote uitstoot van vluchtige organische stoffen. Een gezonde woning biedt u ook gebruiksgemak in de toekomst. Is er ruimte voor een lift of zijn alle noodzakelijke functies gelijkvloers? Zijn de kinderkamers of andere ruimtes gemakkelijk om te bouwen voor andere functies? Bij het ontwerpen van uw villa staat u voor bewuste keuzes. Zo zorgt u ervoor dat u nog lang kunt blijven wonen in uw droomhuis.

Ik heb een vraag

Vul uw gegevens hier in en onze kaveladviseur neemt contact met u op.