De Lichtenberg

Met 4 tips uw eigen CPO groep starten

Zelf en met anderen uw eigen appartement bouwen. Ideaal voor de moderne stedeling met uitgesproken eigen ideeën hoe het anders kan. Hoe bijzonder is dat? Het heeft veel voordelen en is überhip. Samen bouwen verbindt, nog voordat u uw appartement bouwt.

Maar hoe gaat dat? En wat is het?

Denkt u vaak bij appartementen die u bezichtigt ‘dit kan beter’? Of had u het graag anders ingedeeld? Als u andere mensen kent of vindt die daar ook zo over denken, is het wellicht een idee om zelf dat appartementengebouw te bouwen. Met elkaar. Volledige privacy in uw eigen appartement, maar wel gezamenlijk in hetzelfde complex. Het kan en het bestaat!

Dat heet ook wel collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). U bent dan als groep de ontwikkelaar en u als groep neemt zelf een architect en aannemer in de hand om dat droomappartement te bouwen.

Hoe vindt u nu die mensen, die dat ook willen? Velen zoeken een groep, maar de groep bent u. Start zelf een groep. Met deze 4 tips lukt dat beter.

1.

Start online

Via social media laat u weten dat u mensen zoekt om samen met u een appartement te bouwen. Laat weten wat voor u de grootste voordelen zijn om samen te bouwen, bijvoorbeeld:

  • Dat u zelf kan bepalen hoe uw appartement is ingedeeld, afgewerkt en vormgegeven;
  • En omdat u samen bouwt, deelt u ook samen de kosten. Dat scheelt!;
  • En wellicht net zo belangrijk: u kiest uw eigen buren. Wel zo gezellig.

Vraag ook of zij anderen in hun netwerk kennen die misschien geïnteresseerd zijn in CPO. Er zijn vooral veel mensen die een groep zoeken.

Wees zichtbaar

Bent u online zichtbaar, dan helpt dat ook. Maak dus een groep aan op bijvoorbeeld Facebook of maak een eenvoudige one-page-website met daarop uw plannen. Verwijs dan ook door naar de CPO-pagina op De Lichtenberg. En deel uw site of groep weer in uw eigen berichten.

2.

Social talk

Deel uw enthousiasme niet alleen via social media, maar ook via social talk! Laat ook uw vrienden, familie en collega’s weten dat u een mooi CPO-project hebt gezien, als u hen spreekt.

En als zij zelf al voorzien zijn van een mooi appartement, weten ze misschien iemand anders die interesse heeft. Spread the word.

3.

Werk plannen uit

Maak de geïnteresseerden uit uw netwerk ook enthousiast over uw plannen. Bijvoorbeeld door over alle kansen te spreken.  En over hoe het appartementencomplex er uiteindelijk uit kan zien. Vind daarin de balans om genoeg te laten zien over uw dromen, en tegelijk genoeg ruimte te laten aan uw mogelijke bouwpartner.

Maak bijvoorbeeld al een plattegrond en deel daarin uw eigen appartement in. Vraag anderen om hun deel in te tekenen.

Deel ook dit weer met uw netwerk, mogelijk haken nog meer mensen aan. Vraag ook de andere geïnteresseerden dit te delen met hun eigen netwerk.

4.

Werf zelf leden

De plannen kunt u ook breder delen dan alleen met uw eigen netwerk. Zo kunt u een oproep plaatsen op de website van Zelfbouw in Nederland.

Plaats uw plannen vooral ook in de Facebook-groep CPO op de Lichtenberg. Mogelijk zijn daar anderen met ongeveer dezelfde plannen die bij uw groep willen aansluiten.

En wellicht kiest u voor een nieuwer concept; co-wonen. Dan heeft u zelf een compact en flexibel appartement en deelt u samen de grotere verschillende ruimtes, met luxere voorzieningen. Ideaal voor de moderne stedeling die bezit niet zo belangrijk vindt, maar delen, duurzaamheid en gezelligheid wèl.

Heeft u elkaar gevonden, bereidt u dan voor op de inschrijving voor de CPO.

INSCHRIJVEN voor CPO-KAvel TOT UITERLIJK 8 JANUARI 2020 12.00 UUR